Przepisy

„Na desce zmajstrowane” Beata Łańcuchowska
Na desce zmajstrowane 

Składniki:

  • 4 spody tortowe
  • 400 g bakalii - orzechy, rodzynki, wiśnie kandyzowane, skórka pomarańczy
  • 1 l śmietanki 30% (zimnej)
  • 2 opakowania fix do ubijania śmietany
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 80 g cukru pudru
  • 240 g konfitury wiśniowej
  • 100 ml herbaty
  • Płatki migdałów do dekoracji

Sposób przygotowania:

  • Do miski wlewamy zimną śmietanę, dodajemy cukier wanilinowy, cukier puder i fix do śmietany. Ubijamy na gęstą masę i dodajemy bakalie.
  • Miskę wykładamy od wewnątrz spodami tortowymi. Płynną część konfitury mieszamy z herbatą i powstałym płynem nasączamy spody. Do środka nakładamy masę śmietanową. Na wierzchu układamy nasączony spód tortowy. Miskę kładziemy do góry nogami na desce i całość wkładamy do zamrażarki na godzinę.
  • Przed podaniem zdejmujemy miskę, kroimy jak tort i dekorujemy płatkami migdałów.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Na pełnych obrotach” Beata Łańcuchowska
Następny artykuł:

„Na pełnych obrotach” Beata Łańcuchowska

tvnpix