Przepisy

„Na pełnych obrotach” Beata Łańcuchowska
Na pełnych obrotach 

Składniki:

  • 300 g filetu z indyka
  • 200 g grzybów
  • 600 g ziemniaków,
  • 100 ml śmietany 30%
  • 400 g marchewki
  • 50 g miodu
  • 1 cebula
  • 100 g masła
  • Natka pietruszki
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Sól i czerwony pieprz ziarnisty do smaku

Sposób przygotowania:

 

  • Cebulę kroimy w piórka i delikatnie podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekane grzyby i smażymy około 15 minut.
  • Filety kroimy w paski, oprószamy mąką i smażymy na rumiany kolor. Do całości dolewamy śmietanę aby stworzyć sos. Doprawiamy według uznania gałką muszkatołową, solą i świeżo mielonym czerwonym pieprzem.
  • Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Dodajemy 50g masła i blendujemy na gładką masę.
  • Obieramy marchewkę, kroimy w słupki i delikatnie podsmażamy na maśle, w trakcie smażenia dodajemy miód.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Nie jestem jak pomidorowa” Beata Łańcuchowska
Następny artykuł:

„Nie jestem jak pomidorowa” Beata Łańcuchowska

tvnpix