Nadziane domki ślimaków Iwony Gawrońskiej (Lublin)

Nadziane domki ślimaków
Nadziane domki ślimaków
Danie główne

Sposób przygotowania:

  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju.
    • Mięso mielone smażymy na patelni.
      • Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i startą na tarce marchewkę oraz posiekany czosnek.
        • Na koniec dodajemy wcześniej zblanszowane pomidory.
          • Siekamy świeżą bazylię i dodajemy do farszu.
            • Wszystkie składniki dusimy około 15 minut.
              • Następnie nakładamy farsz do ugotowanego makaronu.
                • Układamy muszle w naczyniu żaroodpornym/
                  • Muszle z farszem posypujemy startym serem i zapiekamy 20 minut.

                    Sos:

                    Sposób przygotowania:

                    • Kostki rosołowe gotujemy w wodzie.
                      • Dodajemy koncentrat pomidorowy.
                        • Robimy zawiesinę ze śmietany i mąki.
                          • Wszystko razem mieszamy do uzyskania sosu.
                            • Doprawiamy solą i pieprzem.

                              Surówka:

                              Sposób przygotowania:

                              • Układamy rukolę na małych talerzykach.
                                • Ser feta kroimy w kostkę
                                  • Dodajemy kilka pomidorków koktajlowych
                                    • Siekam czosnek, który mieszamy z olejem i polewamy nim pozostałe składniki.
                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości