Natarcie na metabolizm Ewy Trusewicz (Warszawa)

Natarcie na metabolizm
Natarcie na metabolizm

Sposób przygotowania:

  • Mięso kroimy na kawałki i dzielimy na dwie części. Jedną część obtaczamy w papryce.
    • Drugą porcję kawałków kurczaka posypujemy pieprzem i rozmarynem.
      • Mięso odstawiamy.
        • Kalafiora gotujemy na parze
          • Ugotowanego kalafiora ugniatamy w misce.
            • Dodajemy pieprz, sól, rozgnieciony czosnek, kurkumę i gałkę muszkatołową, kurczaka, mąkę sojową, ser żółty starty i 10g parmezanu oraz jajka.
              • Dodajemy obie porcje kawałków kurczaka.
                • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
                  • Powstałą masę przelewamy do formy.
                    • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50-60 minut.
                      • 10 minut przed końcem pieczenia ciasto posypujemy parmezanem.

                        Sposób przygotowania:

                        • Bakłażana, cebulę, cukinię i pomidory posypujemy solą oraz pieprzem i polewamy 2 oliwą.
                          • Warzywa grillujemy przez około 8 minut.
                            • Kalafiora gotujemy na parze.
                              • Ugotowanego kalafiora rozgniatamy w misce.
                                • Dodajemy pieprz, sól, rozgnieciony czosnek, kurkumę i gałkę muszkatołową, drożdże, grillowane warzywa, oraz mąkę.
                                  • Każdą łyżkę siemienia lnianego zalewamy 80 mililitrami wrzątku i dodajemy do kalafiora.
                                    • Całość wylewamy do formy na tartę.
                                      • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50-60 minut.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości