Nie jestem ze Śląska! Katarzyny Kuś (Kraków)

Nie jestem ze Śląska!
Nie jestem ze Śląska!

Sposób przygotowania:

  • Zmielone mięso drobiowe doprawiamy solą i pieprzem.
    • Na folii spożywczej układamy wzdłuż siebie plastry boczku tak, aby nachodziły na siebie.
      • Układamy warstwami zmielone mięso, szynkę prosciutto, szynkę gotowaną, ser i śliwkę.
        • Całość zawijamy ciasno w roladę i owijamy folią.
          • Gotujemy na parze przez około 40 minut.
            • Wszystkie składniki sosu blendujemy na jednolitą masę.
              • Sos gotujemy na małym ogniu przez około 20-30 minut.
                • Do garnka wkładamy ugotowane wcześniej warzywa, mleko, sól, gałkę muszkatołową oraz drobno posiekane zioła.
                  • Gotujemy przez około 2-3 minuty.
                    • Dodajemy ugotowane ziemniaki i masło.
                      • Całość ugniatamy.
                        • Roladę kroimy w poprzek na plastry.
                          • Podajemy z sosem i kolorowym puree.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości