Nie płacz kochanie... Anny Górki-Zielińskiej (Poznań)

Nie płacz kochanie ładnie Ci w porach
Nie płacz kochanie ładnie Ci w porach
Nie płacz kochanie ładnie Ci w porach

Sposób przygotowania:

  • Cebulę i por kroimy w kostkę.
    • Na patelni rozpuszczamy masło
      • Dodajemy posiekaną cebulę i por
        • Podsmażamy całość
          • W międzyczasie gotujemy w wodzie włoszczyznę z kostkami rosołowymi.
            • Do gotującego się wywaru dodajemy podsmażoną cebulę i por .
              • Gotujemy ok 40 minut.
                • Całość miksujemy.
                  • W małej ilości zimnej wody rozpuszczamy mąkę i mieszając rozprowadzamy w zupie.
                    • Dodajemy śmietanę i po nalaniu do talerzy posypujemy serem.

                      Foccacia

                      Sposób przygotowania:

                      • Drożdże rozpuszczamy w wodzie
                        • Dodajemy około 2 łyżek mąki.
                          • Mieszamy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
                            • W misce mieszamy mąkę z solą
                              • Dodajemy rozpuszczone drożdże i mieszamy ciasto drewnianą łyżką przez około 10 minut. Przykrywamy miskę folią i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
                                • Smarujemy blachę oliwą i palcami rozciągamy ciasto.
                                  • Posypujemy ziołami i pokrojonymi oliwkami.
                                    • W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200°C
                                      • Przed włożeniem blachy do piekarnika spryskujemy piekarnik wodą.
                                        • Pieczemy około 12-15 minut.
                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości