Nowy domowy Małgosi Mikulik (Warszawa)

Nowy domowy
Nowy domowy

Sposób przygotowania:

  • Mięso mieszamy ze startymi na tarce pieczarkami i cebulą.
    • Dodajemy bułkę tartą i odrobinę wody tak, aby suchy składnik ją wchłonął, a masa mięsna była delikatna.
      • Doprawiamy pieprzem i solą
        • Formujemy kotlety i obtaczamy w tartej bułce.
          • Kotlety smażymy z obu stron, podlewamy wodą
            • Dodajemy pieprz oraz grzybka i dusimy, aż kotlety będą miękkie

              Mizeria - Sposób przygotowania:

              • Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki.
                • Przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i mieszamy.
                  • Doprawiamy do smaku cukrem, octem winnym, solą i pieprzem.
                    • Całość dokładnie mieszamy.
                      • Wstawiamy do lodówki na około 15 minut.

                        Sałatka - Sposób przygotowania:

                        • Kroimy pomidory, cebulę, szczypior.
                          • Wrzucamy do miski, dodajemy śmietanę pieprzymy
                            • Doprawiamy solą i pieprzem
                              • Dokładnie mieszamy
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości