Przepisy

„Nudy na pudy” Kamili Juchniewicz (Mazury)
Nudy na pudy 
  • 2 polędwice wieprzowe
  • Ulubiona marynata do mięsa wieprzowego

 

Sos

  • Kurki np. mrożone 3 opakowania
  • 2 śmietany kremówki 30%
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki masła
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

  • Na maśle podsmażamy cebulę.
  • Następnie dodajemy kurki i chwilę dusimy aż odparuje woda.
  • Zalewamy śmietaną i mieszamy od czasu do czasu aż sos zgęstnieje.
  • Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Fasolka szparagowa

  • Fasolka szparagowa
  • Masło
  • Prażone płatki migdałów

Sposób przygotowania:

  • Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie.
  • Po ugotowaniu polewamy roztopionym masłem i posypujemy płatkami prażonych migdałów.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Skrojone na miarę” Wojciecha Kozaka (Mazury)
Następny artykuł:

„Skrojone na miarę” Wojciecha Kozaka (Mazury)

tvnpix