Przepisy

"Patatasy bez stonki” Leszka Chamerskiego (Trójmiasto i okolice)
Patatasy bez stonki 
  • 1 duża cebula
  • 3-4 ugotowane ziemniaki DUŻE
  • 220 g chudej szynki
  • 300g bobu
  • 5 jajek
  • 5 łyżek mleka
  • Sól, pieprz
  • Oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obieramy i siekamy.
  • Ziemniaki kroimy w drobną kostkę.
  • Ziemniaki z cebulą przesmażamy na oliwie.
  • Dodajemy pokrojoną na małe kawałki szynkę oraz obrany bób. Doprawiamy do smaku.
  • W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem.
  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Usmażone warzywa z szynką łączymy z jajkami.
  • Wylewamy całość na patelnię. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu do chwili, gdy spód będzie przypieczony, a masa jajeczna na wierzchu ścięta.
  • Za pomocą przykrywki, deski lub talerza ostrożnie przekładamy omlet na drugą stronę i smażymy aż się zarumieni.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Czarne złoto” Leszka Chamerskiego (Trójmiasto i okolice)
Następny artykuł:

„Czarne złoto” Leszka Chamerskiego (Trójmiasto i okolice)

tvnpix