Pijany szparag Piotra Chabzdy (Poznań)

Pijany szparag
Pijany szparag
Przystawka

Pijany szparag

Sposób przygotowania:

  • - Marchew, ziemniaki, pietruszkę oraz szparagi obieramy i gotujemy do miękkości.
    • - Obierki ze szparagów przesmażamy na maśle, dodajemy pokrojoną cebulę.
      • - Dolewamy wino.
        • - Redukujemy płyn i całość przekładamy do warzywnego wywaru.
          • - Po 15 minutach gotowania odstawiamy garnek z wywarem.
            • -Wybieramy ziele angielskie oraz liść laurowy i miksujemy.
              • - Przelewamy przez gęste sito do drugiego garnka i dodajemy śmietanę.
                • - Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
                  • - Podajemy ze startym parmezanem oraz grzankami z chleba żytniego.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości