Podłużna Peppa na ogniu Macieja Rzący (Rzeszów)

Podłużna Peppa na ogniu
Podłużna Peppa na ogniu

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczkę marynujemy wcześniej w oliwie z oliwek, sosie sojowym, miodzie musztardzie francuskiej, dodajemy sól, pieprz, papryczkę chili.
    • Polędwiczkę grillujemy w całości po 4 min z każdej strony na mocno rozgrzanym ruszcie grillowym.
      • Dajemy odpocząć i dociągamy w piekarniku rozgrzanym do 180℃ na 8 min.
        • Wyciskamy sok z 5 świeżych pomarańczy, dodajemy cukier i skórkę pomarańczową i redukujemy na małym ogniu, aby sos zgęstniał.
          • Korzenie pietruszki kroimy na małe cząstki i gotujemy w mleku na małym ogniu z dodatkiem soli, cukru, chili i imbiru.
            podziel się:

            Pozostałe wiadomości