Pogromcy wolnych rodników Anny Jerki (Warszawa)

Pogromcy wolnych rodników
Pogromcy wolnych rodników

Farsz mięsny

Sposób przygotowania:

  • Na rozgrzanej patelni smażymy mięso z cebulą i czosnkiem.
    • Dodajemy pieczarki, zioła, pieprz.
      • Po kilku minutach zmniejszamy ogień i dodajemy obrane ze skórki pomidory.
        • Podgotowujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy.
          • Solimy do smaku.
            • Trzymamy na ogniu do momentu uzyskania odpowiednio gęstej konsystencji.
              • Studzimy.
                • Układamy na rolce ciasta i zwijamy w strudla.

                  Farsz rybny

                  Sposób przygotowania:

                  • Miksujemy jajka ze śmietaną, solą i pieprzem.
                    • Dodajemy starty ser i pokrojony świeży koperek.
                      • Smarujemy rolkę ciasta francuskiego
                        • Układamy plastry łososia, zwijamy w strudla.

                          Farsz wegetariański

                          Sposób przygotowania:

                          • Starte warzywa smażymy na oliwie
                            • Doprawiamy curry
                              • Dodajemy sos sojowy.
                                • Całość dusimy, po czym redukujemy tak, by farsz zgęstniał
                                  • Studzimy, by odparował.
                                    • Rozkładamy na cieście francuskim i zwijamy je w strudel.

                                      Wszystkie strudle pieczemy przez 40 minut w temperaturze około 160°C.

                                      Sosy

                                      Sposób przygotowania:

                                      • Składniki potrzebne do przygotowania konkretnego sosu dokładnie blendujemy
                                        • Odstawiamy do schłodzenia, aby każdy sos mocno zgęstniał
                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości