Przepisy

„Polecieć na Księżyc” Kuba Łysiak
Polecieć na Księżyc 

Składniki:

 

Nadzienie

  • 1 ananas
  • 70 g słodziku
  • 70 g miodu

Ciasto

  • 300 g mąki owsianej
  • 200 g masła
  • 60 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 60 g mleka w proszku
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania

Nadzienie

  • Obieramy ananasa i drobno kroimy. Podsmażamy przez około 10 minut, następnie dodajemy słodzik oraz miód, wszystkie składniki łączymy.
  • Gotujemy około 20 minut, mieszając od czasu, do czasu, aż sok się prawie całkowicie zredukuje i zgęstnieje. Odstawiamy na bok do wystudzenia.

Ciasto

  • Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy jajko, miksujemy aż do połączenia składników.
  • Mąkę mieszamy z mlekiem w proszku i solą, stopniowo dosypujemy do masy maślanej. Wyrabiamy do powstania jednolitego ciasta.
  • Ciasto układamy w brytfance na papierze do pieczenia, dodajemy zimne nadzienie.
  • Pieczemy około 20 minut w 170°C.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Klimat miasta” Kuba Łysiak
Następny artykuł:

„Klimat miasta” Kuba Łysiak

tvnpix