Powrót do klasyki Piotra Chabzdy (Poznań)

Powrót do klasyki
Powrót do klasyki
Deser

Powrót do klasyki

Sposób przygotowania:

  1. - Do miski wsypujemy przesianą przez sito mąkę oraz kakao oraz sól i mieszamy.
    1. - Czekoladę kroimy w kosteczkę i odstawiamy na bok.
      1. - W garnku roztapiamy masło. Stopniowo dodajemy cukier.
        1. - Cały czas mieszamy aby uniknąć przypalenia.
          1. - Kiedy mieszanka zacznie się gotować zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy czekoladę. Mieszany cały czas, aby uzyskać jednolitą masę, którą następnie studzimy
            1. - Do masy dodajemy dodać i olejek waniliowy oraz przygotowaną wcześniej mąkę i dokładnie mieszamy.
              1. - Przekładamy ciasto do foremek. Wypełniamy je do 3/4 wysokości.
                1. - Wierzch każdej babeczki posypujemy pokruszoną czekoladą.
                  1. - Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 200°C (po około 10 minutach przykryć babeczki folią aluminiową, aby się nie przypiekły za bardzo z wierzchu).

                    Mus z owoców:

                    1. - Truskawki, maliny, borówki, cukier miksujemy na gładką masę i polewamy muffiny
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości