Powrót Kamikadze Pawła Stasiaka (Ikony lat 80-tych)

Powrót Kamikadze
Powrót Kamikadze

Sposób przygotowania:

  • Ryż gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
    • Mięso z indyka mielimy.
      • Ostudzony ryż mieszamy ze zmielonym mięsem.
        • W garnku gotujemy wodę.
          • Do zagotowanej wody wkładamy kapustę.
            • Po ugotowaniu stopniowo odcinamy zewnętrzne liście kapusty i odkładamy do ostygnięcia.
              • Cebulę smażymy na maśle klarowanym.
                • Usmażoną cebulę dodajemy do mięsa z ryżem.
                  • Doprawiamy pieprzem, kminkiem, czarnuszką, oregano i chilli.
                    • Wbijamy surowe jajka i dokładnie mieszamy.
                      • Na sparzonych liściach kapusty układamy nadzienie i zawijamy gołąbki.
                        • Na dnie garnka układamy kilka liści kapusty, a następnie układamy gołąbki.
                          • Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i kminek.
                            • Gotujemy około 1 godziny.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości