Przepisy

„Projekt marzeń” Wojciecha Kozaka (Mazury)
Projekt marzeń 

Składniki:

  • Polędwica z tuńczyka 100 g
  • Awokado 60 g
  • Dymka 2 g
  • Kolendra 2 g
  • Sos rybny 15 ml
  • Sos ostrygowy 15 ml
  • Sos sojowy 15 ml
  • Sambal (według uznania)
  • Oliwa 30 ml
  • Limonka sok 10 ml
  • Imbir świeży 5 g
  • Ogórek świeży 10 g

Sposób przygotowania:

 

  • Tuńczyka czyścimy z większych błon i kroimy w małą kostkę.
  • Obrany imbir, ogórek wraz z kolendrą i dymką kroimy w drobną kostkę.
  • Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i za pomocą łyżki wycinamy ze środka miąższ, który następnie lekko siekamy doprawiając na koniec do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Z sosu ostrygowego, rybnego, sojowego, oliwy i soku z limonki przygotowujemy sos, którym doprawimy potrawę.
  • Tuńczyka mieszamy z warzywami i sosem, który dozujemy do smaku.
  • Tatar układamy na dnie metalowej foremki na górę kładziemy pastę z awokado.
  • Całość podwędzamy dymem wędzarniczym pod szklana kopułą.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
 „Słodko pikantny chili ja” Krzysztofa Gawrycha (Mazury)
Następny artykuł:

„Słodko pikantny chili ja” Krzysztofa Gawrycha (Mazury)

tvnpix