Przepisy

„Przysmak włoskiego studenta” Wojciech Romel
Przysmak włoskiego studenta 

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
  • 5 jajek
  • 200 ml śmietanki 12%
  • 200 g boczku
  • Posiekana natka pietruszki
  • 100 g parmezanu
  • Łyżeczka startej gałki muszkatołowej
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Jajka wbijamy do głębokiego talerza. Dodajemy śmietanę, starty parmezan, gałkę muszkatołową, pieprz i sól, wszystko dokładnie mieszamy.
  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  • Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż nabierze złotego koloru.
  • Patelnię zdejmujemy z ognia, dodajemy makaron i przygotowany wcześniej sos. Całość mieszamy i na koniec posypujemy natką pietruszki.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Flagowa przystawka” Wojtek Romel
Następny artykuł:

„Flagowa przystawka” Wojtek Romel

tvnpix