Przepisy

powrót do listy

„Ptak jarosz we włoskich ciuchach” Łukasza Bociana (Trójmiasto i okolice)

„Ptak jarosz we włoskich ciuchach” Łukasza Bociana (Trójmiasto i okolice)
Ptak jarosz we włoskich ciuchach 

„Ptak jarosz we włoskich ciuchach”

Składniki:

  • Główka kapusty włoskiej
  • Opakowanie kaszy jaglanej
  • Opakowanie kaszy gryczanej
  • Opakowanie brązowego ryżu
  • Wywar na kurczaku i warzywach
  • Pomidory pellatti lub sos pomidorowy w formie przecieru
  • Koncentrat pomidorowy jako wzmocnienie smaku
  • Pieprz, sól
  • Natka pietruszki
  • Ser pecorino

Sposób przygotowania:

Nadzienie do gołąbków

  • Kasze i ryż gotujemy al dente, następnie przekładamy do garnka mieszamy i przyprawiamy.
  • Kapustę włoską sparzamy wrzątkiem tak aby zmiękły liście. Odrywamy pojedyncze liście. Zawijamy gołąbki, faszerując kaszami.
  • Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy 3 szklankami rosołu i wkładam do pieca na 1 godzinę w temperaturze 180 °C.

 

Sos

  • Podgrzewamy rosół, dodajemy 2 puszki pomidorów, łyżkę koncentratu, pieprz, sól. Zagotowujemy.
  • Po godzinie pieczenia gołąbków dolewamy sosu i zostawiamy w piecu kolejne 30minut.
  • Upieczone serwujemy posypane pietruszką i serem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Król bałtyckich smażalni” Marty Jadźki Jaczyńskiej (Trójmiasto i okolice)
Następny artykuł:

„Król bałtyckich smażalni” Marty Jadźki Jaczyńskiej (Trójmiasto i okolice)

tvnpix