Raz kozie... pijany burak Pauliny Czajkowskiej (Trójmiasto)

Raz kozie... pijany burak
Raz kozie... pijany burak

Sposób przygotowania:

  • Buraki gotujemy w łupinkach do miękkości z łyżeczką octu i łyżeczka cukru
    • Ostudzone i obrane buraki pozostawiamy w marynacie na kilkanaście godzin
      • Buraki kroimy na cienkie plasterki i układamy na talerzu.
        • Na jego środku układamy stożkowo rukolę.
          • Roladę z koziego sera kroimy na plastry i kruszymy na buraki.
            • Prażymy na patelni orzeszki pinii.
              • Polewamy okrężnym ruchem ser i buraki sosem balsamicznym, posypujemy orzeszkami Rukolę polewamy odrobiną sosu vinegret
                • Całość posypujemy odrobiną parmezanu.
                  • Danie wkładamy na 5 minut do piekarnika i zapiekamy w temperaturze 180°C
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości