Robale na palu Kajetana Żelecha (Wrocław)

Robale na palu
Robale na palu

Sposób przygotowania:

  • Cebule kroimy w piórka.
    • Pokrojoną cebulę smażymy na oliwie.
      • Dodajemy groszek cukrowy i ryż.
        • Dolewamy stopniowo przygotowany bulion oraz wino.
          • Pod koniec smażenia dodajemy pędy bambusa.
            • Dodajemy poszatkowaną świeżą pietruszkę i kolendrę.
              • Smażymy do czasu uzyskania konsystencji risotto.
                • Na osobnej patelni roztapiamy masło.
                  • Do roztopionego masła dolewamy niewielką ilość oliwy.
                    • Na patelnie wrzucamy krewetki i smażymy przez około 3 minuty.
                      • Marchew obieramy i kroimy w paski.
                        • Pokrojone marchewki dusimy w soku z cytryny z dodatkiem miodu.
                          • Na risotto układamy podsmażone krewetki.
                            • Podajemy z duszonymi paskami marchewki.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości