„Rodzinna piękność” Maciej Urlich

Rodzinna piękność
Rodzinna piękność

Sposób przygotowania:

  • Słoninę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej patelni aż uzyska rumiany kolor. Do słoniny dorzucamy cebule pokrojone w ćwiartki i delikatnie podsmażamy. Następnie dorzucamy wątróbkę i serca, całość smażymy.
    • Mięso z indyka kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w wodzie z dodatkiem sosu sojowego przez ok. godzinę.
      • Mięso oraz podroby ze słoniną i cebulą mielimy w maszynce. Na końcu mielimy namoczoną wcześniej w wodzie bułkę.
        • Do uzyskanej masy dodajemy jajka, śliwki, czosnek, cukier oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
          • Blachę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy na nią masę i równo rozprowadzamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy godzinę.
            podziel się:

            Pozostałe wiadomości