Rozłożony na macie Andrzeja Suprona (Ikony lat 80-tych)

Rozłożony na macie
Rozłożony na macie

Sposób przygotowania:

  • Comber królika oczyszczamy i rozcinamy, aby powstał płaski „placek”
    • Bakalie parzymy wrzątkiem przez około 2 minut.
      • Sparzone bakalie siekamy.
        • Doprawiamy rozmarynem oraz solą i pieprzem.
          • Na mięso nakładamy poszatkowane bakalie.
            • Lekko oprószamy solą i pieprzem.
              • Mięso umieszczamy na folii aluminiowej natartej olejem.
                • Formujemy roladki.
                  • Folię zaciskamy na końcach, tworząc coś na kształt cukierków.
                    • Rolady w folii smażymy na patelni pod przykryciem przez 15 minut.
                      • Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
                        • Ugotowaną kaszę blendujemy przez chwilę.
                          • Szalotki obieramy i kroimy w kostkę.
                            • Na patelnię wylewamy niewielką ilość oleju.
                              • Na lekko rozgrzany tłuszcz wkładamy posiekane szalotki.
                                • Dodajemy umyte kurki oraz tymianek i czarny pieprz.
                                  • Smażymy przez około 10 minut.
                                    • Dodajemy białe wino i smażymy do czasu, aż alkohol wyparuje.
                                      • Dodajemy musztardę i śmietanę
                                        • Doprawiamy solą.
                                          • Gotujemy do uzyskania konsystencji sosu
                                            • Warzywa gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie.
                                              • Ugotowane warzywa hartujemy w zimnej wodzie.
                                                • Warzywa tuż przed podaniem podgrzewamy na maśle z solą i pieprzem.
                                                  podziel się:

                                                  Pozostałe wiadomości