Sposób przygotowania:
● Mięso myjemy i osuszamy.
● Polędwicę kroimy w plastry według uznania.
● Smażymy na mocno rozgrzanym na patelni oleju kokosowym.
● W trakcie smażenia dodajemy masło i rozgnieciony czosnek.
● Czas smażenia zależy od stopnia wysmażenia.
● Usmażone mięso zawijamy w folię aluminiową
● Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 60°C na 10 minut,
● Sos teryaki wlewamy na patelnię, na której smażyliśmy polędwiczki.
● Sos gotujemy przez około 2-3 minuty.
● Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
Sałatka z sosem marchwiowo-imbirowym
● Rzodkiewki kroimy w plasterki.
● Szczypior siekamy
● Łączymy sałatę lodową, rzodkieki i szczypior.
● Pozostałe składniki łączymy i miksujemy do uzyskania ednolitego sosu.
● Mieszankę z sałatą lodową polewamy powstałym sosem.