"Ruda blondyna" Kamili Juchniewicz (Mazury)

Ruda blondyna
Ruda blondyna

Sposób przygotowania:

  • Do wysokiej patelni wlewamy pół szklanki buliony warzywnego

    i dodajemy pokrojonego pora

    • Dusimy do momentu zredukowania wywaru
      • Następnie dodajemy serek śmietankowy, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
        • Na środku rozłożonego ciasta francuskiego układamy warstwami łososia, przygotowaną masę z patelni oraz pokrojoną mozzarellę
          • Cisto francuskie nacinamy w paski po bokach i naprzemiennie składamy w warkocz.
            • Roztrzepanym żółtkiem smarujemy wierzch i posypujemy rozmarynem
              • Wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika, pieczemy 40 minut.

                PULPA

                Sposób przygotowania:

                • Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę.
                  • Następnie wrzucamy całą pulpę i pastę, blendujemy.
                    • Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
                      • Na dnie miseczki układamy pokrojoną mozzarellę, zalewamy gorącą pulpą i posypujemy bazylią.
                        • Na talerzu obok podajemy Bułkę z ciasta francuskiego z łososiem
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości