Siłacz w ukryciu Macieja Dejnackiego (Warszawa)

Siłacz w ukryciu
Siłacz w ukryciu

Sposób przygotowania:

  • Łososia siekamy drobno
    • Cebule kroimy w drobną kostkę, delikatnie solimy i odstawiamy, aby zmiękła
      • Gotujemy 5 jaj na twardo
        • Ugotowane jajka odstawiamy do wystygnięcia, a następnie oddzielamy białko od żółtka.
          • Białka i żółtka ścieramy do oddzielnych misek.
            • Szczypiorek siekamy.
              • Marchewki gotujemy w parowarze na półtwardo.
                • Mieszamy odrobinę majonezu z jogurtem naturalnym.
                  • Układamy warstwy.
                    • Na dnie płaskiego naczynia układamy rozdrobnionego łososia.
                      • Następnie kładziemy startą marchewkę, jogurt z majonezem, pokrojoną cebule, warstwę z żółtek, ponownie jogurt z majonezem, starte białka jajek, a na koniec szczypiorek.
                        • Podajemy z pieczywem.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości