Słodko jest być ostrym Macieja Dejnackiego (Warszawa)

Słodko jest być ostrym
Słodko jest być ostrym

Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy.
    • Przekrawamy pierś tak, aby stworzyć wewnętrzną kieszeń na nadzienie.
      • Mięso posypujemy przyprawami.
        • Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki.
          • Kroimy kilka cienkich plastrów wędliny.
            • Kroimy kilka cienkich plastrów sera żółtego.
              • Ogórki kiszone kroimy w drobne plastry.
                • Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do naszych zrobionych w piersi z kurczaka
                  • Kieszeń zamykamy za pomocą kilku wykałaczek.
                    • Obieramy bataty i kroimy na drobne plastry.
                      • Bataty układamy na blasze i posypujemy przyprawami
                        • Pieczemy w temperaturze 200°C przez 30 minut.
                          • Rukolę, sałatę lodową i pomidorki koktajlowe myjemy
                            • Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.
                              • Rozdrabniamy sałatę lodową.
                                • Cebulę kroimy w pióra.
                                  • Dodajemy rukolę.
                                    • Wszystkie składniki sałatki mieszamy.
                                      • Kurczaka smażymy na patelni uprzednio pokrytej bezkalorycznym olejem.
                                        • Upieczone bataty i smażonego kurczaka układamy na talerzu.
                                          • Podajemy z sałatką przyozdobioną dipem z octu balsamicznego.
                                            podziel się:

                                            Pozostałe wiadomości