Przepisy

„Słodzica” Martyny Brzezińskiej (Kalisz)
Słodzica 

Składniki:

 

  • 1,250 L bulionu drobiowego
  • 120 ml śmietany 15%
  • Sól, pieprz biały do smaku
  • 1/5 kostki masła
  • 1/2 pora
  • 1 mała kapusta biała
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 plastry parzonego boczku
  • Grzanki ziołowe

Sposób przygotowania:

  • W garnku na maśle smażymy por.
  • Następnie wrzucamy pokrojoną białą kapustę i podsmażamy dodajemy czosnek.
  • Wlewamy bulion i gotujemy aż kapusta zmięknie.
  • Całość blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Na koniec dodajemy trochę śmietany.
  • Na pergaminie układamy plastry boczku i pieczemy 180°C aż będą chrupiące.
  • Chipsem z boczku oraz grzankami dekorujemy każdą porcję.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Hm dziwna zupa. Jest poprawna, zjadliwe ale juz jej nie zrobie. Chipsy bekonowe cudowne, ale nie pasujace do zupy.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      „Nieoklepana historia" Justyny Habib (Kalisz)
      Następny artykuł:

      „Nieoklepana historia" Justyny Habib (Kalisz)

      tvnpix