Przepisy

Słoneczna inspiracja Artura Racickiego (Warszawa)
Start up 

Składniki:

●     4 cukinie

●     150 g piersi z indyka

●     150 g komosy ryżowej

●     2 ząbki czosnku

●     Suszone oregano

●     Świeża bazylia

●     2 pomidory

●     2 kulki mozzarelli

●     Sól

●     Pieprz

●     Oliwa extra vergine

Sposób przygotowania:

●       Piekarnik rozgrzewamy do 180°C.

●       Cukinie przekrawamy na pół i wydrążamy nasiona za pomocą łyżeczki.

●       Cukinie doprawiamy solą, pieprzem, nacieramy startym czosnkiem, oprószamy suszonym oregano i skrapiamy oliwą.

●       Delikatnie nakłuwamy miąższ za pomocą widelca.

●       Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym nacięciem do góry.

●       Pieczemy w piekarniku przez 25 minut.

●       Komosę ryżową płuczemy i gotujemy przez 10 minut.

●       Pierś z indyka kroimy w cienkie paski i dusimy w garnku przez kilka minut.

●       Na podpieczonej cukinii ułożyć warstwami komosę, indyka oraz  na przemian pomidora i mozzarellę.

●       Doprawiamy solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym oregano.

●       Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 12 minut.

●       Gotowe danie skrapiamy oliwą i posypujemy świeżą bazylią.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Jeszcze nigdy nie widziałem takiej małej cukinii :) a indyk i pomidorki schowały się zapewne pod cytryną

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Start up Artura Racickiego (Warszawa)
      Następny artykuł:

      Start up Artura Racickiego (Warszawa)

      tvnpix