Świńska fuzja na tureckim kobiercu Anny Szubert (Rzeszów)

Świńska fuzja
Świńska fuzja

Sposób Przygotowania:

  • Czosnek rozcieramy z solą, tworzy się pasta.
    • Polędwicę należy naciąć wzdłuż i porozcinać w kilku miejscach, nacięcia nacieramy ¼ powstałej pasty czosnkowej
      • W nacięcia wkładamy również morele i śliwki ułożone naprzemiennie.
        • Polędwicę z nadzieniem powoli zwijamy w rulon należy zwinąć w rulon, owinąć folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok 24h.
          • Schab nacieramy pozostałą częścią pasty z czosnku i soli.
            • W schabie robimy kieszeń którą nadziewamy zamrożoną polędwiczką.
              • Nadziany schab obsmażamy na głębokim tłuszczu z każdej strony.
                • Mięso wkładamy do rękawa, szczelnie zamykamy i przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy tyle czasu ile waży mięso (1kg = 1 godzina).
                  • Po upieczeniu, czekamy chwilę aż mięso przestygnie i kroimy na 2-3 cm plastry.
                    • Sos pozostały w rękawie, przelewamy do garnka i zabielamy mąką.
                      • Powstały sos w rękawie, przecedzamy i wlewamy do garnka. Zabielamy odrobiną mąki.
                        • Kaszę gotujemy według informacji na opakowaniu.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości