Szarpidruty grają reggae Magdy Soczawy (Warszawa)

Szarpidruty grają reggae
Szarpidruty grają reggae

Sposób przygotowania:

  • Łopatkę wieprzową nakłuwamy w kilku miejscach
    • Blendujemy oliwę z sokiem pomarańczowym, zaparzoną kawą, czosnkiem, oregano, majerankiem i papryczkami chilli
      • Nacieramy marynatą mięso i zostawiamy na 20 godzin w lodówce
        • Zamarynowane mięso pieczemy 3-4 godziny w temperaturze 160 °C
          • Po wyjęciu z piekarnika mięso zostawiamy na około 15 minut, aby odpoczęło
            • Dzielimy mięso na drobne kawałki

              Sposób przygotowania salsy:

              • Kukurydzę odsączamy i myjemy
                • Dodajemy posiekaną kolendrę, czerwoną cebulę, sok z limonki, paprykę chili, sól i pieprz
                  • Składniki dokładnie mieszamy

                    Przystawkę podajemy z grzankami z chleba kubańskiego

                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości