Przepisy

„Szybki lekko pijany” Kuba Kołodziej
Szybki lekko pijany 

Składniki:

  • 2 combry z królika
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1 łyżeczka miodu
  • Rozmaryn
  • Sól morska
  • Pieprz
  • 1 szklanka wina
  • 600g pietruszki korzeń
  • 500 ml mleka
  • Sól
  • 3 łyżeczki cukru
  • 12 plastrów boczku
  • 12 śliwek
  • 12 migdałów
  • Płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

  • Królika nacieramy solą i pieprzem, a następnie wkładamy do dużej miski.
  • Do miseczki wlewamy oliwę, ocet, miód, dodajemy ziarnistą musztardę, wyciskamy ząbki czosnku, dodajemy posiekane listki rozmarynu oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy.
  • Polewamy marynatą mięso i dokładnie obtaczamy. Wkładamy do rękawa i wlewamy szklankę wina białego. Zamykamy rękaw. Pieczemy przez 3 h w 150°C.
  • Obieramy pietruszkę. Wrzucamy do garnka z mlekiem. Dodajemy szczyptę soli i cukru. Na wolnym ogniu gotujemy do miękkości. Odlewamy mleko, a pietruszkę blendujemy.
  • Każdą śliwkę nadziewamy migdałem i zawijamy w plasterek boczku. Układamy na blaszce  i pieczemy w 180°C przez 15 minut.
  • Wszystkie składniki wykładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałowymi.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Muszelki z francuskim sokiem” Kuba Kołodziej
Następny artykuł:

„Muszelki z francuskim sokiem” Kuba Kołodziej

tvnpix