Trendy jesieni Marzeny Tarasiewicz (Olsztyn)

Trendy jesieni
Trendy jesieni

Sposób przygotowania:

  • Do rondla wlewamy wino.
    • Dodajemy goździki, korę cynamonu, pokrojoną w plastry pomarańczę oraz brązowy cukier.
      • Całość gotujemy do momentu wrzenia.
        • Śliwki myjemy i kroimy w cienkie plastry.
          • Pokrojone śliwki dodajemy do ugotowanego winnego wywaru.
            • Wywar odstawiamy na godzinę.
              • Śmietanę ubijamy z dwoma łyżkami cukru pudru.
                • Dodajemy chałwę i całość ponownie miksujemy
                  • Z ostudzonego wywaru wyjmujemy śliwki i układamy na talerzu w kształt okręgu.
                    • Nakładamy masę z musu chałwowego.
                      • Układamy kolejną warstwę śliwek.
                        • Deser podajemy z figą, melisą, kwiatem nasturcji oraz malinami.
                          • Całość posypujemy startą, białą czekolada.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości