Przepisy

„Twarda sztuka” Kamili Juchniewicz (Mazury)
Twarda sztuka 
  • 2 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • ½ szklanki wody
  • Opakowanie mleka w proszku
  • 5-6 łyżek kakao
  • Mieszanka bakalii
  • Dwa opakowania herbatników

Sposób przygotowania:

 

  • Do wysokiej miski wsypujemy mleko w proszku i kakao, miksujemy składniki na wolnych obrotach.
  • Kruszymy herbatniki
  • W garnku zagotowujemy cukier, margarynę i wodę
  • Zawartość garnka wlewamy powoli do miski z sypkimi składnikami cały czas mieszając mikserem.
  • Następnie wsypujemy herbatniki i bakali, cały czas mieszamy aż wszystko się połączy
  • Masę przekładamy do blaszki wyłożonej pergaminem .
  • Odstawiamy do lodówki na 24h.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Nudy na pudy” Kamili Juchniewicz (Mazury)
Następny artykuł:

„Nudy na pudy” Kamili Juchniewicz (Mazury)

tvnpix