„Uczeń staje się mistrzem” Przemka Podolskiego (Kalisz)

Uczeń staje się mistrzem
Uczeń staje się mistrzem

Sposób przygotowania:

  • Herbatniki Kruszymy w torebce foliowej.
    • Masło rozpuszczamyy w kąpieli wodnej i łączymy z herbatnikami.
      • Małą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy masę z herbatników i masła na spodzie, dokładnie dociskami.
        • Oddzielamy białka od żółtek, rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
          • Do miski wkładamy twaróg, żółtka jaj, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy 2-3 minuty.
            • W drugiej misce ubijamy pianę z białek. Łączymy białka z masą serową i wykładamy na spód z herbatników.
              • Pieczemy 70 minut w temperaturze 160 °C nad brytfanką w wodą.
                • Wiśnie gotujemy z cukrem w garnuszku.
                  • Po upieczeniu sernik podajemy z sosem wiśniowym
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości