Przepisy

„Uczeń staje się mistrzem” Przemka Podolskiego (Kalisz)
Uczeń staje się mistrzem 

Składniki:

  • 0,5kg mielonego twarogu
  • 2 jajka
  • 50g masła
  • 100g herbatników
  • 1 opakowanie cukru z wanilią
  • Łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 tabliczki czekolady (1 mleczna, 1 gorzka)
  • 0,5 szklanki cukru
  • Pół opakowania mrożonych wiśni
  • 2-3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

  • Herbatniki Kruszymy w torebce foliowej.
  • Masło rozpuszczamyy w kąpieli wodnej i łączymy z herbatnikami.
  • Małą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy masę z herbatników i masła na spodzie, dokładnie dociskami.
  • Oddzielamy białka od żółtek, rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
  • Do miski wkładamy twaróg, żółtka jaj, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy 2-3 minuty.
  • W drugiej misce ubijamy pianę z białek. Łączymy białka z masą serową i wykładamy na spód z herbatników.
  • Pieczemy 70 minut w temperaturze 160 °C nad brytfanką w wodą.
  • Wiśnie gotujemy z cukrem w garnuszku.
  • Po upieczeniu sernik podajemy z sosem wiśniowym

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zrobiłam było pyszne polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      A jaki wymiar blaszki to "mała tortownica"?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mam pytanie- ile piec sernik z podwójnej porcji?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              A jaka duża tortownica?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Pieczemy 70 minut w temperaturze 160 °C nad brytfanką w wodą. Czy dobrze rozumię , że nie pieczemy w piekarniku. Proszę o pomoc, bo przepis bardzo mi się spodobał i chciałam go wypróbować

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      W piekarniku, tylko pod spdem musi stać pojemnik z wodą

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          w piekarniku tylko musisz dac blaszke z woda na sam spod

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Upiekłam, urósł niesamowicie a potem opadł. Konsystencja baaardzo puszysta , mam nadzieje , ze jak wystygnie to się stępi, bo narazie przypomina krem!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                  „Ukryta siła” Przemka Podolskiego (Kalisz)
                                  Następny artykuł:

                                  „Ukryta siła” Przemka Podolskiego (Kalisz)

                                  tvnpix