Urodzona by jeść Martyny Jurkiewicz (Łódź)

Urodzina by jeść Martyny Jurkiewicz (Łódź)
Urodzina by jeść Martyny Jurkiewicz (Łódź)

Sposób przygotowania:Polędwiczki pokrój w ok. centymetrowe plastry , posól , popieprz i lekko rozbij. Sos:Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na maśle, dodaj sos sojowy, musztardę oraz śmietanę, posól i popieprz do smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj trochę wrzącej wody. Ziemniaki i seler pokrój w równą kostkę, posól, ugotuj i zgnieć z masłem i śmietaną na gładkie puree. Rozgrzej patelnie i dodaj rozgnieciony ząbek czosnku, gałązkę rozmarynu, oliwę Kiedy w kuchni zacznie się unosić zapach czosnku i rozmarynu, połóż polędwiczki i smaż z każdej strony po ok 3 minut. Wyłóż wszystko na talerz i podaj z sałatką np. u mnie sałata roszponka + pomidorki koktajlowe.

podziel się:

Pozostałe wiadomości