USTRZELONE PODPALONE Katarzyny Bober Kowalik (Rzeszów)

Ustrzelone, podpalone
Ustrzelone, podpalone

Sposób przygotowania:

  • Comber marynujemy w przyprawach, zawijamy w folie spożywczą, zamykamy próżniowo, wkładamy do maszyny do gotowania w próżni na 90 minut do temperatury 56,5°C.
    • Czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, marynujemy w occie jabłkowym.
      • Na patelni smażymy prawdziwki na maśle z odrobiną soli i czosnku.
        • Z soku z czarnej porzeczki oraz agaru robimy kawior, 2 g agaru na 100 ml soku. Agar gotujemy z sokiem z czarnej porzeczki, następnie wyciskamy strzykawką, kropelka po kropelce do zimnego oleju. Odcedzamy kawior.
          • Śmietankę 30% ubijamy na sztywno z rozmarynem, wykładamy na talerz i przypalamy palnikiem, powstaje beza.
            • Na bezie, kładziemy comber z sarny pokrojony w plastry, obok kawior, smażone prawdziwki i czerwoną cebulę marynowaną w occie jabłkowym.
              podziel się:

              Pozostałe wiadomości