Utopiony wołowy dyplomat Anny Górki-Zielińskiej (Poznań)

Utopiony wołowy dyplomat
Utopiony wołowy dyplomat
Utopiony wołowy dyplomat

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki kroimy w cienkie paski i posypujemy mąką.
    • Rozgrzewamy tłuszcz na dużej patelni.
      • Mięso podsmażamy z dwóch stron.
        • Na drugiej patelni smażymy pieczarki.
          • Cebule kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
            • Ogórek kwaszony ścieramy na tarce i dodajemy wraz z koncentratem, przyprawami i cukrem.
              • Na koniec wlewamy kremówkę i na małym ogniu gotujemy 30 minut.

                Kluseczki półfrancuskie

                Sposób przygotowania:

                • Do miksera wsypujemy mąkę, jajko, około 600ml wody i sól.
                  • Miksujemy.
                    • W międzyczasie gotujemy wodę z solą.
                      • Do gotującej się wody wrzucamy ciasto za pomocą dużej łyżki.
                        • Po wypłynięciu wyciągamy kluski.

                          Ziemniaki

                          • Sposób przygotowania:
                            • Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry.
                              • Układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym.
                                • Każdą warstwę posypujemy przyprawą warzywną.
                                  • Całość zalewamy kremówką i posypujemy oregano.
                                    • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez około 25 minut.
                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości