Warzywne prosotto Kazimiery Szczuki (Warszawa)

Warzywne prosotto
Warzywne prosotto

Sposób przygotowania:

Ważne, aby zachować kolejność dodawania składników

  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek
    • Cebulę kroimy i smażymy, aby uzyskała złocisty kolor
      • Usmażoną cebulę pozostawiamy na patelni
        • Gotujemy kaszę jaglaną
          • Ugotowaną kaszę smażymy na patelni
            • Dodajemy odrobinę suszonego kopru, soli i soku z cytryny.
              • Dolewamy niewielką ilość wody i dusimy przez chwilę.
                • Na wierzch ścieramy parmezan
                  • Danie odstawiamy na kilka chwil

                    Buraki - Sposób przygotowania:

                    • Nieobrane buraki myjemy.
                      • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 przez 1 godzinę.
                        • Upieczone buraki obieramy ze skóry i kroimy w dowolne kształty.
                          • Buraki polewamy odrobiną oliwy, sokiem z cytryny i octem balsamicznym.
                            • Dodajemy łyżkę musztardy
                              • Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki
                                • Doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą.

                                  Sałatka - Sposób przygotowania:

                                  • Ziemniaki gotujemy w garnku
                                    • Jajka gotujemy na twardo
                                      • Cebulę szatkujemy i obtaczamy w gałce muszkatołowej.
                                        • Ogórki kroimy drobno
                                          • Ugotowane ziemniaki i jajka kroimy drobno.
                                            • Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i mieszamy.
                                              • Dodajemy 2 łyżki majonezu i ponownie mieszamy.
                                                • Doprawiamy solą, pieprzem i minimalną ilością curry.
                                                  • Sałatkę odstawiamy do lodówki minimum na 2 godziny.
                                                    podziel się:

                                                    Pozostałe wiadomości