Przepisy

„Ważne połączenie” Martyny Brzezińskiej (Kalisz)
Ważne połączenie 

Składniki:

Krem

  • 400ml śmietany 36%
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 4 płaskie łyżeczki cukru
  • 4 żółtko

Sposób przygotowania:

  • Śmietanę podgrzewamy ( nie zagotować) z cukrem i cukrem wanilinowym.
  • Żółtka mieszamy delikatnie i wlewamy do śmietany.
  • Mieszankę przelewamy do 4 kokilek.  Stawiamy na blaszce, do blaszki wlewamy wodę na 1/3 wysokości kokilek.
  • Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy 1 godzinę w 100°C .
  • Schłodzony krem po upieczeniu wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Beza włoska

Składniki:

  • 3 białka
  • 200 g cukru
  • 60 ml wody

Sposób przygotowania:

  • Zagotowujemy wodę z cukrem aż uzyskamy strukturę syropu.
  • Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo zalewamy gorącym syropem.
  • Miksujemy przez 2-3 minuty do uzyskania sztywnej piany.
  • Pianę przekładamy do szprycy i dekorujemy kokilki z kremem.
  • Pianę przypalamy opalarką do kremy brulee.
  • Dekorujemy świeżymi malinami i miętą.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„MASAŻ PODNIEBIENIA” Justyny Habib (Kalisz)
Następny artykuł:

„MASAŻ PODNIEBIENIA” Justyny Habib (Kalisz)

tvnpix