White Stripes Grzegorza Szymy (Warszawa)

White Stripes
White Stripes

Sposób przygotowania:

  • Od kromek pieczywa tostowego odcinamy brzegi.
    • Pieczywo smarujemy serkiem śmietankowym.
      • Dodajemy borówki amerykańskie i zawijamy w rulon.
        • W naczyniu roztrzepujemy dwa jajka i moczymy w nich rulony z pieczywa
          • Na patelni rozpuszczamy klarowane masło.
            • Na rozgrzaną patelnie wrzucamy zamoczone w jajku rulony
              • Smażymy do momentu uzyskania złocistego koloru.
                • Na talerz wysypujemy cukier waniliowy i cukier puder.
                  • Usmażone rollsy obtaczamy w cukrze i kładziemy na talerzu.
                    • Polewamy syropem klonowym.
                      • Deser dekorujemy pokrojonymi truskawkami i listkami mięty.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości