„Wspomnienie anioła” Migna Gomez

Wspomnienie anioła
Wspomnienie anioła

Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy marynatę: pomidora, cebulę, paprykę, natkę pietruszki, pół szklanki wody, sól, pieprz, 3 łyżki sosu angielskiego i kostkę do mięs pieczeniową.
    • Mięso nacinamy nożem, wkładamy do pojemnika i wlewamy 0,5 szklanki wina. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
      • Po wyjęciu z lodówki mięso oczyszczamy z marynaty i posypujemy cukrem.
        • Następnie smażymy w garnku, na oleju, aż do uzyskania silnego zrumienienia z każdej strony.
          • Gdy mięso jest usmażone ze wszystkich stron, dodajemy sos z marynaty i resztę wina.
            • Dusimy w sosie przez 2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
              • Serwujemy z białym ryżem i platanem smażonym.
                podziel się:

                Pozostałe wiadomości