Z białej komnaty Chmurnych Edyty Włodarczyk (Śląsk)

Z białej komnaty Chmurnych
Z białej komnaty Chmurnych

Sposób przygotowania:

  • Dynię pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 30 minut.
    • Upieczoną dynię blendujemy.
      • W garnku roztapiamy masło.
        • Do masła dodajemy olejek waniliowy, cukier, startą skórkę z mandarynki i masę dyniową.
          • Odlewamy 1/3 szklanki powstałej masy na polewę.
            • Do pozostałej części masy dodajemy przesiana mąkę, proszek do pieczenia i żółtka jajek.
              • Białka ubijamy i dodajemy do masy.
                • Masę dyniową pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 30 minut.
                  • Do pozostawionej części masy dyniowej dodajemy dżem z pomarańczy i polewamy ciasto.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości