Z lekkim dreszczykiem Krzysztofa Metzlera (Bydgoszcz)

Z lekkim dreszczykiem
Z lekkim dreszczykiem

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  • Blanszujemy liście kapusty.
    • Podsmażamy posiekany boczek, cebulę i czosnek .
      • Do twarogu dodajemy podsmażone składniki, jajka, groszek, bułkę tartą, musztardę i majeranek.
        • Liście kapusty faszerujemy powstałą masą
          • Zwijamy i układamy na blasze do pieczenia.
            • Gołąbki podlewamy osoloną wodą
              • Pieczemy w temperaturze 180°C pod przykryciem przez około 30 minut.

                Sos - Sposób przygotowania:

                • Świeżą paprykę pieczemy w piekarniku w temperaturze 170°C przez około 10 minut.
                  • Pokrojoną cebulę i czosnek smażymy i odstawiamy do ostygnięcia.
                    • Upieczoną paprykę przekładamy do worka foliowego, aby się sparzyła.
                      • Obieram paprykę ze skóry.
                        • Po ostygnięciu paprykę blendujemy z pozostałymi składnikami oraz z dodatkiem przegotowanej wody.
                          • Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości