Ząbki, siusiu, paciorek i spać! Marty Popiołek (Warszawa)

Ząbki siusiu paciorek i spać!
Ząbki siusiu paciorek i spać!

Sposób przygotowania:

  • Masło ucieramy z cukrem pudrem
    • Dodajemy jajka i miksujemy
      • Do powstałej masy dodajemy mąkę, budyń waniliowy oraz łyżeczkę proszku do pieczenia
        • Miksujemy
          • Masę wylewamy na formę
            • Na masie układamy śliwki i borówki
              • Pieczemy w temperaturze 180°C przez około godzinę
                • Miksujemy kremówkę na sztywno
                  • Dodajemy mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy oraz żel fiks
                    • Miksujemy i wsadzamy do lodówki
                      • Ciasto podajemy z przygotowanym kremem z mascarpone
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości