Zbierała Andzia w lesie Anety Krupy (Zamość)

Zbierała Andzia w lesie
Zbierała Andzia w lesie

Sposób przygotowania:

Ciasto

  • Ze składników zagniatamy ciasto.
    • Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki, aby się schłodziło.
      • Ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim niewielkie foremki.
        • Pieczemy w piekarniku, w temperaturze 190°C przez około 20 minut.

          Krem

          • Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody.
            • Rozpuszczoną żelatynę studzimy.
              • Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem wanilinowym.
                • Mascarpone ucieramy ze skórką z cytryny i cukrem.
                  • Ubitą kremówkę i żelatynę łączymy ze sobą.
                    • Krem nakładamy do szprycki, wciskamy do babeczek i ozdabiamy dowolnymi owocami.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości