Zemsta królika Macieja Głosa (Wrocław)

Zemsta królika
Zemsta królika

Sposób przygotowania:

  • Do gotującej się w garnku wody dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy.
    • Obieramy i kroimy drobno ziemniaki, marchewki i pietruszkę.
      • Warzywa wrzucamy do gotującej się wody.
        • Na patelni rozgrzewamy masło
          • Siekamy drobno czosnek, cebulę i imbir i smażymy na maśle.
            • Podsmażony czosnek, cebulę i imbir dodajemy do wywaru.
              • Zupę gotujemy około 25 minut, aż warzywa zmiękną.
                • Wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy.
                  • Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
                    • Zupę blendujemy.
                      • Płatki migdałów prażymy na suchej patelni.
                        • Krem marchwiowy dekorujemy śmietaną i sprażonymi migdałami.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości