Zjedz mięso, zostaw warzywa! Marty Popiołek (Warszawa)

Zjedz mięso, zostaw warzywa
Zjedz mięso, zostaw warzywa

Sposób przygotowania:

  • Wołowinę kroimy w sznycle
    • Obtaczamy mąką i smażymy z dwóch stron
      • Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym
        • Smażymy cebulę i czosnek
          • Suszone grzyby gotujemy, a następnie kroimy w drobne paski
            • Wywar z grzybów wlewamy do wołowiny i układamy grzyby
              • Kurki obsmażamy na maśle i układamy na wołowinie
                • Dodajemy pokrojoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz kardamon
                  • Pieczemy przez około 2 godziny w temperaturze 180°C
                    • Gotujemy kalafiora i ziemniaka
                      • Do ugotowanego kalafiora i ziemniaka dodajemy odrobinę masła i śmietany, a następnie miksujemy
                        • Mix sałat układamy na talerzu, dodajemy pokrojonego ogórka oraz pomidora i posypujemy pestkami granatu
                          • Zalewamy sosem vinegret
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości