„#zjedzmięskoakluseczkizostaw” Beata Andrzejewska

#zjedzmięskoakluseczkizostaw
#zjedzmięskoakluseczkizostaw

Sposób przygotowania:

Kluski

  • Upieczoną dynię odsączamy i przecinamy praską do ziemniaków.
    • Dodajemy jajo, mąkę ziemniaczaną i mąkę ryżową, formujemy wałek z ciasta i tniemy na kluski.
      • Gotujemy w osolonej wodzie, przez 2 minuty.
        • Na patelni smażymy masło z czosnkiem i szałwią, dodajemy kluski i smażymy przez minutę.

          Sznycle

          • Sznycle delikatnie rozbijamy dłonią, na każdy kładziemy kilka listków szałwii, przykrywamy szynką parmeńską i spinamy wykałaczką. Smażymy na maśle klarowanym po ok.2 minuty z każdej strony.
            • Na osobnej patelni smażymy na maśle szalotkę, dodajemy sól i wino.
              • Kilka minut przed podaniem, zalewamy sznycle sosem winno-szalotkowym, dosalamy do smaku.

                Marchewki

                • Marchewki kroimy wzdłuż, oprószamy solą, pieprzem, tymiankiem i cukrem pudrem. Smażymy.
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości