Złoto Abisynii Natalii Bujak (Wrocław)

Złoto Abisynii
Złoto Abisynii

Sposób przygotowania:

● Do garnka wlewamy niewielką ilość osolonej wody.

● Cebulę siekamy drobno i wrzucamy do garnka z wodą.

● Dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny.

● Dodajemy 5 łyżek oleju i 2 łyżki masła etiopskiego.

● Mieszamy.

● Dodajemy 2 łyżki papryki, posiekany czosnek, przecier pomidorowy oraz imbir pokrojony w plastry.

● Dokładnie mieszamy.

● Całość zalewamy 1 szklanką wody.

● Dodajemy drobno posiekaną wołowinę.

● Dusimy przez około 50 minut.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Iza Kuna i Adam Woronowicz o życiu po 50-tce i seksie. Co jeszcze w programie Kuby Wojewódzkiego?

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"