Zupa zenzowa Pawła Wierzchowskiego (Słupsk)

Zupa zenzowa
Zupa zenzowa

Sposób przygotowania:

Zupa

● Z ugotowanego bulionu wyjmujemy mięso.

● Włoszczyznę w bulionie blendujemy.

● Mięso obieramy z kości i mielimy za pomocą maszynki.

● Zmielone mięso dodajemy do kremu.

● Dodajemy makrelę pokrojoną w niewielkie kawałki.

● Delikatnie mieszając dodajemy śmietanę.

● Gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut.

● Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut.

● Ugotowaną fasolkę kroimy na 3-centymetrowe kawałki.

● Suszone pomidory kroimy drobno.

● Łodygę pora kroimy na 5-centymetrowe kawałki, a następnie wzdłuż.

● Pokrojonego pora blanszujemy aby się zeszklił.

● Przygotowane warzywa podajemy z kremem.

● Doprawiamy papryką, solą i pieprzem.

Chipsy z sera cheddar

● Ser ścieramy na papier do pieczenia za pomocą tarki.

● Starty ser równomiernie rozprowadzamy na papierze.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C do momentu, aż ser zacznie brązowieć.

● Pozostawiamy do ostygnięcia.

● Wystudzony ser łamiemy na nieduże kawałki.

podziel się:

Pozostałe wiadomości